Abborrfiske vid Oknö

av | sep 29, 2024

Årets medlemsaktivitet på Oknö för att jaga sundets grova abborrar var fredag – lördag den 20 – 21 september. Det var 15 deltagare fördelade i 7 båtar som tog sig ut på det lugna vattnet.

Vid samlingen fredag morgon hade det sedan tidigare så fina vädret sin fortsättning. Det visade sig att klarblå himmel, ett blankt hav och en otroligt stor mängd båtar inte bidrog till ett givande fiske.

Efter förmiddagens fiske samlades vi vid lunch på segelsällskapets ö. Då visade det sig att inte någon var var nöjd med förmiddagens fiske, men hoppet på bättring fanns naturligtvis.

När dagens fiske var klart inkvarterade man sig i sina stugor. Därefter tog sig alla till en av stugorna för social samvaro, fiskeprat, prisutdelning samt förtäring av den levererade pizzan. Allt det där är ett mycket trevligt inslag för att stämma av hur dagen varit.

Vid prisutdelningen tog Zlatko hand om titeln för längst abborre, 47 cm och 1670 gr. Johan tog segern för flest antal centimeter baserat på sina tre längsta abborrar. Så delades det även ut pris till de sex deltagare som inte fått någon abborre alls under dagen. Priset för dem bestod av varsitt shatterbait, som var tänkt att förbättra deras möjlighet att få fisk i framtiden.

Lördagen erbjöd om möjligt ett än sämre fiske, även om det togs några gäddor i mindre storlek.

En summering säger att abborrfisket var riktigt svårt, ja rent av omöjligt. Men det är så mycket av det övriga vid en sådan här aktivitet som är så positivt, så vi vill tro på en ny och liknande aktivitet nästa år.

//Tore Isaksson