SFK Spinn’s verksamhet

Sportfiskeklubben Spinn bildades 1964 och finns med sin verksamhet i Hovmantorp, ca 28 km öster om Växjö i Småland. Klubben spänner idag över flera olika aktiviteter och målsättningen är att hela tiden vara med i utvecklingen av sportfisket. Detta för att tillgodose befintliga medlemmars intresse, men också förhoppningsvis få nya medlemmar till klubben. Medlemsantalet är i stigande och under 2023 var antalet medlemmar ca 230. Numera är det också så att medlemmarna inte bara kommer från Hovmantorp och dess närhet, utan ett flertal medlemmar har sin hemadress inom en större geografi.

Vår bas är en fiskeklubb med aktiviteter som i första hand riktar sig mot sportfiske i sjö samt kustnära vatten. Då tänker vi närmast på fiske med de traditionella metoderna, men också vara lyhörda och ta till oss nya influenser, detta för att göra verksamheten så intressant som möjligt för medlemmarna. Föreningen arrangerar interna klubbmästerskap i pimpel, ismete/angel, mete, spinn, trolling och vertikal. Dessutom har vi årligen återkommande tävlingarna Gösadraget och Abborraspinnet som är så kallade öppna tävlingar, vilket innebär att man inte behöver vara medlem för att få delta.

Spinntorp – Klubben har ett ”guldkorn” i form av den egen ägda klubbstugan Spinntorp. Den ligger allra ytterst på en udde i sjön Rottnen. Avståndet från Hovmantorp centrum är endast två km, men för de sista 250 m är det en stig genom skogen som gäller. Med andra ord avskilt från all biltrafik.

Stugan är på ca 60 m2 med en inglasad altan i västerläge och med utsikt över sjön. Den är i mycket fint skick då den byggdes så sent som 1997. Varje vår samlas medlemmarna vid ett tillfälle för vårstädning av stugan och dess omgivningen. Standarden är mycket god med elanslutning samt förbränningstoa. Dricksvatten tar man själv med sig inför sin vistelse i stugan. Under vinterhalvåret bidrar braskaminen med att skapa den rätta känslan och värmen när vinden står på utifrån sjön. Det är här vi oavsett årstid har våra aktiviteter som möten, utbildningar, föreläsningar och inte minst en och annan festlighet. Vid stugan finns det också två grillplatser där en av dem finns i anslutning till den större av bryggorna.

Som medlem kan det finnas möjligheten att hyra stugan för egen aktivitet. Finns intresse och önskan om information ska du kontakta någon av de stugansvariga, vilka är Pelle Andersson 076-342 7601, Tore Isaksson 070-573 1009 och Roland Hermansson 070-594 0806. Medlem kan också mot en deposition på 1000 kr erhålla nyckel till stugan. Frågor gällande nyckel tar du med Pelle på 076-342 7601.

Sandbäcksdammarna – Sedan 1983 har vi också ett eget klubbvatten vid namn Sandbäcksdammarna. Det började med det som idag kallas Stora Sandbäcksdammen, men som numera består av ytterligare två vatten som kallas Lilla och Tredje Sandbäcksdammen. Där sätter vi kontinuerligt ut regnbåge och öring i varierande storlek. När denna verksamhet etablerades var bl a syftet att skapa möjligheten att på nära avstånd ha möjligheten att bedriva flugfiske. Avståndet från Hovmantorp är ca 6 km och från Växjö är det ca 20 km. Vi kan idag konstatera att det är flera av medlemmarna som lägger en del av sin fisketid där i en väl underhållen miljö.

Mer och detaljerad information hittar du under fliken Sandbäcksdammarna.