Abborraspinnet 2019

av | aug 20, 2019

Så har vi då haft vår tävling Abborraspinnet för femte gången, vilket innebär att tävlingen tog sin början 2015. Erfarenheten säger att ”få igång” en tävling av det här slaget tar sin tid. Det gäller bland annat att hitta rätt i regelverk och förutsättningar så att den blir så tilltalande som möjligt. Vi har absolut draghjälp i att just fisket efter abborre nu står på topp över hela landet.

Antalet deltagare har genom åren varit mycket blygsamt men skam den som ger sig. Till start i årets tävling kom 10 team, vilket vi från arrangörshåll känner oss mycket nöjda med. Då ska man också beakta att ca hälften av startfältet inte var från den egna hemma orten, utan kom från andra orter i Småland.

Väderprognosen inför tävlingsdagen var inte alltför munter läsning, men denna gången hade vi turen med oss. Klarade oss helt från regn, men dock lite vind stundtals som friskade upp tillvaron för de tävlande.

Så kom vi då till inmätningen av dagens fångster, där reglerna var att mäta in sina fem längsta abborrar med ett minimimåttet på 20 cm. Fisk över 35 cm skulle fotas och släppas tillbaka.
Av de 10 teamen var det två team som tyvärr inte fick någon notering alls i fångstrapporten – tycktes mig höra något om en hård arbetsvecka bakom sig som en förklaring från det hållet……..

Nedan återfinns den kompletta resultatlistan med flera fina abborrar där Team Steelfin från Växjö hade en mycket lyckad dag på sjön. Teamet består av pappa Mats Lundqvist och så ankaret i teamet, sonen Filip 12 år ung. Som ses nedan så blev segern övertygande, och till det ska då också läggas som vinnare av längsta abborre med en fisk på 37 cm. Här höjer vi hatten och tackar Cityfiske i Växjö för sponsringen av detta priset som var ett haspelspö för abborrfiske.
Här ska nämnas att Team Mudbloods också hade en fisk på 37 cm, men deras näst längsta var 28 cm medan Team Steelfin hade en fisk på 35 cm som näst längst.

De tre översta placeringarna erhöll kontantpriser där 1:a placerade Team Steelfin även under det kommande året på hemmaplan kan beundra vandringspriset.
Övriga sju team gick inte helt lottlösa heller då Yngvesson Lures sponsrade med ett gäng jiggar för abborrfiske vilket vi tackar dem för.

Det känns som att abborrfisket har framtiden för sig och det är vår förhoppning att vi från arrangörshåll kan utveckla vår tävling Abborraspinnet ytterligare. Att notera är att denna typen av fiske kan alla utöva med ganska så enkla medel och utrustning. Bland de 10 teamen som startade i år fanns det tre ynglingar i åldrarna 12 – 15 år, vilket vi gläds mycket åt.

SFK Spinn har utifrån vad vi känner nu målsättningen att även 2020 arrangera Abborraspinnet, och då är det vår förhoppning att ni som var med i år tillsammans med flera nya team ses.

Resultat Abborraspinnet 2019