Abborraspinnet 2020

av | aug 19, 2020

Söndagen den 16 augusti genomförde vi årets tävling Abborraspinnet på sjön Rottnen. Vadret var otroligt fint, för bra kanske till och med, med en sjö som låg bleke och med hög vattentemperatur. Till start kom det 9 Team då vi tyvärr fick två sena återbud, Med hjälp av några givmilda sponsorer hade vi fått till ett mycket fint prisbord, så det fanns all anledning att kämpa för varje centimer abborre.

Innan start beslutades att samtliga abborrar med minimimåttet 20 cm skulle fotas och redovisas med foto vid inmätningen. Team Perch från Hovmantorp var för året nya deltagare i tävlingen, och gjorde en strålande debut med att ta hand om förstaplatsen. Det var Fredrik Jansson och Johan Hansen Fure som utgjorde teamet och stod för bedriften. Utöver ett kontantpris erhöll de ett spinnfiskeset för abborre sponsrat av Cityfiske i Växjö. Då det även finns ett vandringspris i tävlingen har de under närmsta året ansvaret för att förvara och skåda på det hemma i egen stuga. Andra plats tog förra årets segrare Team Steelfin hand om. Snacka om att ligga på topp hela tiden – de är duktiga far och son Mats och Filip Lunsqvist. Utöver kontantpris blev det även en bensindunk som Jespersens Motor sponsrat med för deras del. Team FF från Hovmantorp, Linus Sjögren och Jonathan Ljung , tog hand om tredje plats och för det fick de kontantpris men också kemprodukter som Diversey bidrog med.

Tävlingen har också ett pris till längsta abborre och även det tog segrande Team Perch hand om. Priset utgjordes av en tavla med abborren som motiv. Konstnär och sponsor var Stig Karlsson som har sin boning i Hovmantorp.

Utöver nämnda sponsorer fanns även Rottnens FVO, samt Yngvesson Lures och SwingeBaits som sponsrade med jiggar, jiggskallar mm.

För ett år sedan sa vi att ambitionen var att ha tävlingen 2020, och så blev det. Nu säger vi återigen att vi absolut har ambitionen och målsättningen att arrangera den även 2021, och då med en förhoppning med några fler Team i startfältet.

Resultat och placeringar kan du se i nedan resultatlista.

SFK Spinn // Tore Isaksson

Resultat abborraspinnet 2020