Abborraspinnet 2021

av | aug 18, 2021

Årets tävling hade vi söndagen den 15 augusti på sjön Rottnen. Till skillnad från förra året så var vädret mycket stökigt med en del regn men framförallt mycket hård vind, 15 – 18 m/s i byarna. Dessa hårda vindar innebar bland annat att det var fiskeplatser som inte kunde nyttjas då vinden var för stökig.

Inför tävlingen hade vi 20 team anmälda, men fick två sena avhopp vilket innebar 18 team som kom till start. Detta var ett stort fall framåt då vi 2020 var 9 team till start. Vi tycker att vi har ett rätt så ok koncept så målsättningen kanske får lov att vara 30 team till start 2022…..?

Prisbordet som det tävlades om innehöll kontanter till de tre teamen i täten. Dessutom erbjöds ett antal produkter som våra sponsorer hjälpt oss med, vilket innebar att de 10 främsta teamen var välkomna fram till prisbordet. Till det ska läggas tavlan som den lokale konstnären Stig Karlsson skänkt.

Årets vinnare blev Team Steelfin från Växjö. Det är Mats och 13-årige sonen Philip Lundqvist som utgör teamet. De mätte in 149 cm på sina fem längsta abborrar. Nämnas ska att det här teamet nu har placeringarna 1:a, 2:a och nu 1:a på de senaste tre årens tävlingar…..oj så imponerande. Tydligen är inte fiske bara tur utan även mycket skicklighet. Vinsten utgjordes av kontanter samt ett allväders/regnställ från Pinewood. Som vinnare får man också disponera vandringspriset som är en glaspokal.

Andra plats tog Team Mathisson med bröderna Sebastian o Dennis från Hovmantorp hand om. Det var premiär i tävlingen för deras del, och det gick ju bra kan man säga. De mätte in 146 cm, endast tre centimeter efter segraren. Utöver ett kontantpris förärades de med ett haspelset för abborrfiske vilket kom från Cityfiske i Växjö.

Tredje plats tog Team Svea från Hovmantorp. Det teamet är oxå familjärt då det består av far och son, Tore o Niklas Isaksson. De fick ihop 143 cm totalt på sina fem längsta fiskar. Vinsten för dem blev utöver kontanter ett gäng med abborrbeten, fiskevantar samt fiskelina. Dessa produkter var sponsrade av Ljungby Fishing, Bengtssons Fiske, SwingeBaits och Yngvesson Lures.

Priset för längsta abborre, där priset är nämnda tavla med motivet abborre, togs även detta året av Team Perch från Hovmantorp. Teamet består av Fredrik Jansson och Johan Hansen Fure. Abborren som tog hem titeln som tävlingens längsta mättes till 36 cm.

Till nämnda och övriga sponsorer (Diversey, Rottnens FVO, Jaktia Kosta, Lowrance, Löfbergs Lila, Jespersens Motor) vill vi säga ett stort tack för er hjälp att fixa till ett så digert prisbord.

Under eftermiddagen fanns ortens Folkets Hus på plats med försäljning av fika och korv till de tävlande, och besökare som tagit sig till Oxnabbens Båthamn och prisutdelningen där.

Sammantaget är vår uppfattning att tävlingen har en framtid, så vår förhoppning är att vi och ytterligare några till syns i augusti 2022 i Oxnabbens Båthamn för en ny drabbning.

SFK SPINN//Tore Isaksson

 

Resultat Abborraspinnet 2021