Abborraspinnet 2022

av | sep 14, 2022

Årets tävling avgjordes söndagen den 14 augusti i ett otroligt fint sommarväder. När starten gick på morgonen var det en Rottnen som låg bleke i strålande solsken. Den efterlängtade vinden kom i liten omfattning under eftermiddagen. Det fina och varma vädret innebar också att flera av de tävlande tog sig ett dopp i det 24 gradiga vattnet under dagen.

Tävling hade 23 team på startlinjen, vilket var 5 fler än föregående år. Vi börjar nu närma oss det antal startande team som är max för att det ska fungera bra i hamnen med båtplatser i väntan på start och inmätning. En summering visar att årets fångst visar på lite större fisk än förra året. Då vann man på 149 cm och nu blev det 170 cm för vinst. Låt oss hoppas på att detta är en trend med ett bestånd av abborre som är i stigande storleksmässigt på individnivå.

Vi hade även i år mycket bra dialog med våra sponsorer, vilket innebar att prisbordet var välfyllt till de 8 pristagare som skulle få möjlighet till en vinstutdelning. Till det ska läggas en tavla som den får som tagit längsta abborre i tävlingen. Den tavlan med abborre som motiv är målad och skänkt av konstnären Stig Karlsson från Hovmantorp. De tre team som placerat sig topp tre erhöll kontanter samt produkter som våra sponsorer hjälpt oss med.

Årets vinnare blev team Perch med Johan Hansen-Fure och Fredrik Jansson vilka är från Hovmantorp. De samlade ihop 170 cm på sina fem längsta abborrar. Utöver kontanter erhöll de ett mycket fint haspelset vilket kom från Cityfiske och Daiwa. Övrigt i vinnarkassen var kemprodukter, kaffe samt fiskebeten. De får även under det närmsta året förvara och beskåda vandringspriset som består ev en glaspjäs.

Tvåa blev team TBF från Vetlanda. De här två killarna, Tobias Eriksson och Billy Magnusson, besöker oss även vid Gösadraget och har så gjort i flera år. De är mycket duktiga och lyckosamma och placerar sig ofta i tätskicktet oavsett vilken tävling de ställer upp i. De fick utöver kontanter ett allväderställ från Pinewood samt kemartiklar, kaffe och diverse abborrebeten.

Tredje plats tog team CC Baits hand om. Det är Christofer Casswall och  Björn Morin Mathisson som är grabbarna i det teamet. De fick också kontanter samt en skruvdragare som XL-Bygg JBM i Lessebo hjälpt oss med. Även de fick dessutom kemartiklar, kaffe och lite beten till betesboxen.

Priset för längsta abborre tog team Ballashir Fishing från Ingelstad/Lessebo hand om. Där är besättningen Olle Lindberg och Petter Nilsson. Den fina abborren som de tog mättes in till 39 cm, en mycket fin fisk.

Den kompletta resultatlistan finner du här nedan. Under fliken ”Abborraspinnet 2022” finns den kompletta deltagarlistan med namnen på teamens besättningsmedlemmar om du är nyfiken på vilka som var här och fiskade.

Vi vill än en gång tacka våra sponsorer som hjälper oss att få till både denna tävlingen men också tidigare i somras Gösadraget. Under fliken Abborraspinnet 2022 finner du den kompletta listan över våra sponsorer som varit med under detta året.

Under eftermiddagen fanns ortens Folkets Hus på plats med försäljning av fika och korv till de tävlande, samt de besökare som hade tagit sig till Oxnabbens Båthamn och prisutdelningen denna fina söndag.

En summering säger att vi från SFK Spinn känner oss nöjda med vad vi åstadkommit, och fick också bekräftelse på det av de tävlande. Flera såg redan fram mot nästa års drabbning, då de gärna vill återkomma för att delta i 2023-års Abborraspinn på sjön Rottnen.

SFK Spinn//Tore Isaksson

Resultat Abborrspinnet 2022