Abborrfiske i Kalmarsund

av | okt 2, 2023

Som planerat gästade 11 medlemmar Kalmarsund och Oknö fredag – lördag den 22 – 23 september. Vi fiskade från 6 båtar som tog oss ut på ett ganska blåsigt vatten, men vinden var inte värre än att fisket efter sundets fina abborrar kunde genomföras.

Innan vi gav oss ut på morgonen bestämde vi oss för att samlas på en brygga för att spisa lunchen gemensamt, och samtidigt sköta det sociala pratet. Efter lunchen fortsatte jakten på de stora och fina abborrarna, som vi vet finns där. Mot kvällningen kände vi oss i de allra flesta fall nöjda med dagen, och vi invaderade de hyrda stugorna.

Efter att vi installerat oss samlades vi alla i en stuga för att summera dagen, men också avnjuta de på förhand beställda pizzorna som vi fått levererade. Innan fisket tog sin början på morgonen enades vi om att ha en tävling där den som har fått ihop flest antal cm på sina tre längsta abborrar skulle prisas. Som vinnare stod Zlatko Tusek som fick ihop 139 cm, vilket är en mycket imponerande storlek på fiskarna. Det visade sig också att det slogs ett nytt PB under dagen. Det var Daniel Parsland som med en abborre på hela 49 cm och med den imponerande vikten på 2030 gr stod för dagens största abborre.

Lördagens fiske upplevdes som något trögare så antalet fiskar som var i båtarna och vände var lite färre än fredagens resultat. Men sett över de två dagarna så var man överlag nöjd med sina fångster. Det fanns fiskare som lyckades med bedriften att på de två dagarna ha ca 20 abborrar i båten och då i storleken 35 till 48 cm. Nu hade inte alla samma tur (eller skicklighet) men 5 till 10 abborrar var vanligt förekommande som resultat. Nämnas ska att det även finns gädda i sundet, vilka gärna kastar sig över våra beten och genererar en trevlig fight.

Då vi åkte hem under lördag em beslutade Dan Cederström att vara kvar för att fiska även under söndagen. Det var ett lyckat beslut för då slog Dan ett nytt PB med en abborre på hela 50 cm och med vikten 2025 gr.

En summering av den här medlemsaktiviteten säger att det är en trevlig träff, och ett riktigt roligt och häftigt fiske att jaga sundets grova abborrar. Man kan säga att det definitivt ”smakar mer”, så förhoppningsvis blir det en ny resa till Oknö 2024.

//Tore Isaksson