Abborrfiske vid Oknö – sept 2022

av | sep 29, 2022

Även detta året körde vi till Oknö för att fiska efter abborre, närmare bestämt 23 och 24 september. Vi var 13 förväntasfulla deltagare som samsades i sex båtar. Vädret var till skillnad mot 2021 mycket bra. Vinden var i stort sett obefintlig, och solen tittade fram med jämna mellanrum. Vi hade bestämt oss för att käka lunchen gemensamt på segelklubbens brygga, och den satt perfekt med en del socialt prat och fiskeljug. Efter dagens fiske samlades vi alla i en av stugorna för att spisa beställda pizzor och ta en bira. Då konstaterade vi att dagens tävling som gällde vilken som tagit de tre abborrar som gav flest antal centimeter, hade Niklas Isaksson som vinnare med 133 cm. En av dessa aborrar mättes till hela 50 cm, en mycket fin fisk.

Andra dagen, som var lördagen, började fisket för flera av oss i gryningen. Det togs en hel del fisk även då, och en summering av de båda dagarna säger att samtliga deltagare hade abborre i båten. De som var överlägset mest på ”hugget” var båten med Zlatko och Tisse. De lyckades under dessa två dagar ha 50 abborrar i båten, 35 under fredagen och 15 under lördagen. Av alla de abborrar som togs under de två dagarna var det flera som var 44 cm och längre, med Niklas abborre på 50 cm som längst. Det togs även en hel del gädda, men det ses mer som en bifångst då abborren är den som vi riktar in oss på.

Hur kan det då vara så stor skillnad på antal abborrar som tas i de olika båtarna? En stor anledning till framgång är att leta efter grumligt vatten, och det är inte alltid så lätt att hitta. Man kan säga att grumligt vatten och vegetation gäller som en bra början, när jakten på stor abborre ska bedrivas på kusten.

En summering av denna fiskeresa säger att det fungerar mycket bra med boende, och ramp för att traila i båten. Nu har vi även kontakt med en pizzeria som kan leverera mat till oss på fredag kväll, förträffligt bra och gott. Ett intressant och roligt fiske efter grov abborre där det finns hur mycket platser som helst att fiska på, alltså ingen trängsel. Allt detta säger att det mesta talar för en repris 2023.