Första Metaredagen – maj 2017

av | maj 25, 2017

Då arrangerade SFK Spinn en aktivitet utmed strandpromenaden i Hovmantorp. Den hade marknadsförts via utskicket Folkets Hus-bladet samt annonsering i Smp och så naturligtvis på klubbens egen FB-sida och hemsida.
I ett strålande väder deltog 14 barn upp till 15 år. När det hade metats i ca 2,5 timme var det dags för varmkorv och fika till alla glada barn och vuxna.
Vid det tillfället tog sig också samtliga barn runt en frågesport som handlade om att känna igen de olika fiskarna som finns i Rottnen.
Det nappade bra så fångsterna blev goda, med ett stort antal abborrar, några mörtar samt ett par braxnar av lite större format. Samtliga barn som deltog i fisket fick behålla sina metspön som fiskeklubben skänkte. Det blev också en liten prisutdelning där största fisk var en brax med vikten 1,22 kg. Nöjd fångstman var Christoffer medan Ulf tog flest antal fiskar, hela 21 st.
Även frågesporten tog Ulf hem med flest antal rätt.

Sammanfattningsvis blev det en mycket uppskattad stund tillsammans ute i friska luften, och kanske det också föddes en och annan framtida storfiskare.