Fiske för ungdomar i Stora Sandbäcksdammen

av | jun 10, 2024

Måndag kväll den 17 juni ordnade Sportfiskarnas Kronobergsdistrikt tillsammans med SFK Spinn i Hovmantorp en kvällsaktivitet med fiske i Spinn’s klubbvatten Stora Sandbäcksdammen. Det krävdes en föranmälan vilken var maxad till 20 deltagare. Den kvoten fylldes snabbt och då även med ytterligare namn till återbudslistan.

Vädret är en ganska så viktig faktor vid fiske och uteaktiviteter, och till att börja med så var förutsättningarna de allra bästa. Men efter ca en timma så öppnade sig himlen med ett riktigt skyfall som även innehöll en del blixt och dunder. Efter ett tag lugnade det sig med regnet och de ungdomar som intog något av vindskydden började åter fiska. Men det var också de som var så fiskesugna att de inte pausade från fisket trots nederbörden, men blev då också blöta långt in på kroppen……men va gör det när man får fiska.

Fiskelyckan var inte den allra bästa, men regnbågen visade sig ibland i fina vak. Ett par regnbågar kom upp och några tappade. Även en gädda på ca två kilo och någon mindre abborre tillhörde dagens fångst.

Ledaren Roger hade fixat med fika i form av dricka, bröd och pålägg, som var och en fick fixa till på egen hand. Utöver ledare som hjälpte ungdomarna med utrustning och tips så fanns det också på plats ett stort antal föräldrar. Det var ett glädjande inslag som också ger en förhoppning om att de fiskande ungdomarna får support hemifrån även framöver när det gäller att ta sig till fiskevattnen. De har en nog så viktig roll för att fiskeintresserade ungdomarna kan hålla på med sitt favoritintresse.

Summeringen säger att denna aktiviteten borde kunna upprepas. Detta då ungdomarna trivdes, vilket då också ledarna gör samtidigt med alla föräldrar som var på plats.

//Tore Isaksson, SFK Spinn