Flugfiske i Norrbyströmmen – sept 2022

av | maj 19, 2022

Detta året så testade vi ett nytt strömmande vatten och då föll valet på Norrbyströmmen som ligger vid Borensberg. Ett anlagt vatten med strömsträckor som mynnar ut i lugnare partier. Vattnet pumpas till anläggningen från Motala ström, vilket garanterar ett mycket klart och fint vatten samt ett stabilt flöde.

I år var intresset så stort så att de 16 anmälda delades upp vid två tillfällen under september. Första gänget hade ett riktigt ”skitväder” under lördagen medan söndagen var betydligt bättre vädermässigt. Andra gänget hade toppenväder hela sin tid vid vattnet. Upplägget bygger på boende i en lodge som ligger precis vid vattnet där det finns plats för både utspisning och övernattning.

Fisket var överlag rätt så svårt. Det är absolut inte någon brist på fisk men det förekom inte någon kläckning av insekter vilket gör fisket lite knepigare. Fisken är mycket revirhävdande vilket innebär att de jagar varandra, och kanske till och med glömmer att äta???

Sammantaget så tog några av deltagarna en hel del fisk medan några andra fick ett fåtal, och så var vi några som gick helt bom…..men så är ju fiskarlivet. Kvaliten på fisken där är mycket bra med hela fenor och fin form på fisken.

//Tore