Flugfiske i Norrefors – sept 2020

av | sep 21, 2020

Så var det då dax för att återigen besöka Norrefors i Blekinge för flugfiske i både strömmande som lugnt vatten. Vädret hade vi tur med, ja kanske till och med för bra, då fisken under eftermiddagen inte var lika aktiv i det fina solskenet. Vid jämförelse med 2019 var vattenståndet i strömmen betydligt lägre, vilket var synd då det trevligaste fiske är just i strömmen och då med fluga. Men det blir en konsekvens när nederbörden uteblir.

Vi var 12 deltagare och glädjande nog kunde samtliga räkna i fångst av regnbåge. Ingmar Svensson var den som tog den största med en vikt på 3,4 kg. Det stora flertalet av fiskarna låg på vikter mellan 2 och 3 kg.

Vid kl 17 var fisket avslutat för dagen och vi kunde summera en dag med strålande väder och god fiskelycka. Under dagen hade vi också besök av en räv som lärt sig att när fiskare från SFK Spinn är på plats, ja då bjuds det på godsaker vid rensebordet.

Vid de avslutande diskussionerna kunde vi höra önskemål om att denna typen av aktivitet står högt på önskelistan även för 2021 av deltagarna.