Flugfiske i Norrefors – okt 2021

av | okt 19, 2021

Årets resa till Norrefors var den tredje i ordningen och det var 13 förhoppningsfulla fiskare som såg fram mot att svinga sina flugspön under måndagen. Det fiskas då i både de strömmande partierna men oxå i någon av de två dammarna som finns där.

Det fanns en förhoppning om att det skulle vara mer vatten i strömmen detta året, men så var tyvärr inte fallet. Trots allt så är det den typen av fiske som lockar mest, men med ett lågt flöde blir inte det fisket lika intressant och givande.

Det togs en hel del fisk trots detta, och då i första hand regnbåge. De låg i vikter mellan ca 2 till strax under 4 kilo. Dagens lilla tävling om största regnbåge tog Christian ”Krikke” Leinerud hem. Det finns också mycket fin öring där, och den som var vassast på att kroka dessa var Ulf Olsen som tog 7 stycken. Dessa öringar får inte tas upp utan ska sättas tillbaka.

Summering av dagen blir att vädret hade vi med oss, antalet krokad fisk var också rätt ok medan det låga vattenståndet i strömmen var en besvikelse.