Flugfiske i Norrefors

av | sep 24, 2023

Måndagen den 18 september var det dax för vårt tredje besök i Norrefors under de senaste fyra åren, och då för att fiska efter regnbåge och öring.

En del av de 12 deltagarna kom till Norrefors redan söndag kväll, detta för att komma i rätt fiskestämning och då i glada vänners lag. Resterande anslöt på måndagsmorgonen lagom till att fisket började vid kl 07.00.

Det är flugfiske som gäller dels då i strömmen samt i de två dammarna som finns där. Vattenståndet i strömmen var tyvärr lågt vilket gör den mer svårfiskad, men trots det så togs det en hel del fisk där. Även dammarna levererade en hel del fisk under dagen. Storleken på fisken som vi lyckades kroka låg i vikter mellan 1,5 – 2,5 kg. Någon öring lyckades vi inte kroka vid denna resan.

Dagen började med en liten regnskur som dock var kort, därefter hade vi en dag med mycket behagligt väder där till och med solen ibland tittade fram mellan molnen.

Vid den avslutande fikastunden enades vi om att ha som målsättning att göra om den här aktiviteten nästa år, under förutsättning att klubben så tycker.