Flugfiske i Norrefors – sept 2019

av | sep 28, 2019

Årets aktivitet när det gällde flugfiske var planerad att genomföras i Norrefors, som ligger ca 15 km norr om Karlshamn i Blekinge. Camp Mayfly som anläggningen heter, erbjuder fiske både i dammar och i strömmande vatten.

Upplägget innebar att vi (16 medlemmar) disponerade ett boende i anslutning till vattnet, vilket gjorde att de flesta anlände under söndag kväll för att sköta det sociala pratet och fixa med utrustningen. Det var mer än en som bytte till en grövre tjocklek på tafsen, när ryktet sa att det fanns fisk på fyra kg och mer som kunde vara intresserade av våra kreationer. Under kvällen var regnet ihärdigt så ”grillmästaren” Zlatko höll till under tak på altanen, men hans insats innebar att det avnjöts en bättre måltid under kvällen. Den bestod av kräftor som Johan och Anders frikostigt delade med sig av, för att inte tala om vildsvinskorven som Johan hade med i stora mängder av…..den smakade ypperligt efter en stund på grillen.

Måndag morgon, efter en natt med kompisar som snarkar och pyser om vart annat, ljöd en tidig revelj som bjöd på ett stilla regn. Men så småningom mynnade det ut i uppehåll, och framåt lunch så tittade även solen fram…..med andra ord så blev vädret riktigt bra med en behaglig lufttemperatur.

Fiskelyckan visade sig omgående på morgonen för Krikke, som i ett av de första kasten krokade en fisk på 4,4 kg vilket visade sig bli dagens största fisk. Därmed lade han också beslag på en nätt pengahög som deltagarna satsat som pris för tyngsta fisk. Grattis Krikke! Det togs under dagen totalt 25 – 30 fiskar och då både i de lugna vattnen som i strömmen. De två dammarna erbjöd ett fiske som liknar det som vi själva har i vårt klubbvatten Sandbäcksdammarna, medan fisket i strömmen lockade lite extra denna dag. Det togs ett antal fiskar på torrfluga i strömmen under eftermiddagen vilket var riktigt kul och spännande. Strömmen håller även en stam av öring vilken ska återutsättas om den fastnar på kroken. Ulf fick en på ca 7 hg som simmar kvar och växer vidare.

Fiskelyckan och det allt bättre vädret gjorde dagen till en mycket trevlig medlemsaktivitet. Det gavs tid och utrymme för mycket socialt umgänge, och sammantaget så var det ett gäng nöjda ”Spinnare” som åkte hem efter en trevlig aktivitet vid ett fint fiskevatten.