FÖRELÄSNING AV HÅKAN FRANSSON – nov 2017

av | nov 8, 2017

Så hade då aftonen kommit då vi skulle gästas av Håkan Fransson – känd sportfiskare med bl a deltagande i Pike Fight tävlingen. Vårt önskemål var att Håkan skulle ge oss lite mer kött på benen när det gäller vertikalfisket efter röding i Vättern samt pelagiskt fiske efter gädda i insjöarna. Det blev även avslutningsvis lite snack om gösfisket.

Det var 25 intresserade sportfiskare som hade tagit sig till vår klubbstuga, där de möttes av mycket gemyt i form av en sprakande brasa i kaminen samt kaffedoft.

Med all den erfarenhet som Håkan har blev det en mycket intressant föreläsning, som säkert bidrar till att flera av åhörarna kommer att lägga ytterligare tid på jakten efter den pelagiskt levande gäddan. Den är oftast av större kaliber, och det skapar ju alltid lite extra spänning att vara den på spåren.

Rödingfisket i Vättern är väl inte ännu så vanligt bland Spinn-medlemmarna, men vi var efter Håkans beskrivning flera som har som målsättning att ta oss an även det fisket. För vi kan konstatera att vi i Vättern och rödingen där, har ett fantastiskt fiske på ett förhållandevis nära avstånd.