Föreläsning av Tobias Fränstam – nov 2018

av | nov 15, 2018

Denna torsdag kväll i vår klubbstuga gästades vi av Tobias Fränstam. Tobias har gjort sig känd som en mycket duktig sportfiskare, och då framförallt efter abborre och gädda. Han är dessutom marinbiolog och har sin dagliga gärning hos Sportfiskarna.

Föredraget som fångade alla de 27 åhörarnas uppmärksamhet handlade om var fisken befinner sig under leken, och vart den därefter tar vägen i sin jakt på föda. Vi fick också tips på olika tekniker och beten för att lyckas i vårt fiske. Som sammanfattning kan sägas att denna föreläsning skilde sig en del från de som vi haft tidigare. Här fick vi mycket till livs om abborrens och gäddans liv, samt var vi ska söka den när vi önskar ta en dust med dem.

Avslutningsvis kan vi som arrangör konstatera att denna typen av aktivitet så här på höstkanten är mycket uppskattad. Så nu är det till att ta sig en funderare vad vi ska erbjuda vid nästa tillfälle.

Kan också nämna att Tobias är en av deltagare i de båda tävlingarna PerchFight och PikeFight. I dessa har han tillsammans med sin lagkamrat tagit hem den totala segern respektive en tredjeplats det senaste året.