Gädd -och abborrfiske i Kalmarsund – okt 2020

av | okt 2, 2020

Fredag morgon sammanstrålade 10 deltagare i 5 båtar i hamnen i Påskallavik. Nu skulle det fiskas abborre och gädda var det tänkt. Vi hade bra väderförhållande med en förhållandevis svag vind och ett uppsprucket molntäcke. Efter en kortare transportsträcka var vi på första ”spoten” och i stort omgående fick flera av deltagarna känning av abborren. Martin och Viktor hade siktet inställt på gädda så de tog sikte på att börja sitt fiske lite längre in i viken. Det beslutet visade sig vara rätt då dagen för de två killarna gav 26 gäddor i båten med topp på 86 cm som hade Martin som baneman. Vi övriga som jagade abborren hade mer eller mindre god fiskelycka över lag. Det togs ett flertal fina borrar med en topp på 45 cm som Daniel lurade upp. De flesta låg dock i intervallet mellan 35 – 40 cm, vilket är mycket fina fiskar.

Mot kvällningen tog vi oss till Gunnarsö där vi hade stugor bokade för övernattning. Där avrundade vi dagen med gemensam grill och en god pilsner. Samtliga deltagare satte en liten peng till längsta fisk och vinnare blev Daniel med 45 cm abborre och Martin med 86 cm gädda – GRATTIS!!!

Planeringen var att vi under lördagen skulle fiska på ett nytt område men den kraftigt tilltagande vinden skrinlade den planeringen, Någon båt åkte därför hem, gäddfiskarna sökte annan plats och vi övriga hittade ett område där vi kunde fiska abborre någorlunda vindskyddat. Det blev fiske i ca 4 timmar och en hel del känning av fisk. Även denna dag tog Daniel den största med en fisk på 46 cm……..han ökade därmed på sitt PB med ytterligare 1 cm…..snyggt jobbat kan man säga. Vi övriga fick ett gäng abborrar i storlek 35 till 43 cm, vilket vi var mycket nöjda med. För våra gäddfiskare, som höll till på annan plats, var inte fisket lika bra under lördagen som det var under fredagen.

Vid en summering av den här lilla utflykten, visar det sig att det finns ett stort intresse även i framtiden för liknande aktiviteter. Det gäller då både denna typen där vi kan fiska både abborre och gädda, men oxå ett riktat fiske efter grov gädda och då exempelvis i Vänern. Den idén får finnas med framöver när aktiviteterna för 2021 ska planeras och ventileras.