Gäddfiske i Karlskrona – maj 2017

av | maj 6, 2017

Så var det dags att lördag morgon styra mot Karlskrona och Senorens Camping för ett efterlängtat gäddfiske. Ledet var långt av fiskare och båtar, 15 fiskare och 8 båtar deltog i denna aktiviteten.
Efter en period med riktigt kallt väder så bara kom våren med stormsteg och vi fick ett riktigt bra väder, ja kanske för bra med sol och lite vind. För en gäddfiske vill många gånger ha vind och molnigt för ett optimalt fiske. Vi inkvarterade i små fina stugor på campingen, för att därefter snabbt fixa ner båtarna i sjön och så styrdes kosan mot fiskevattnen. Det visade sig att fisket var riktigt svårt, gäddan ville helt enkelt inte hugga. Det togs bara en handfull gäddor under lördagen och av dessa var det Eje som blev segrare till längsta gädda – 83cm vann han med. Flera av båtarna såg mycket fisk, men som sagt de ska hugga också…….
Kvällen blev en höjdpunkt där grillmästaren Pelle höll i trådarna assisterad av lite handsträckning. Grillet blev tillsammans med Jannes potatissallad en utsökt måltid som samtliga höjde till skyarna.
Söndagen bjöd på lite mer vind men fortfarande svårfiskat, vilket innebar att flertalet av båtarna lämnade Karlskrona vid lunchtid.

En summering- mycket lyckat arrangemang där Niklas hittat ett bra boende och tillsammans med Jim säkert sått ett och annat frö för framtida gäddfiske.