Gösadraget 2011

av | aug 30, 2011

Resultat från Gösadraget 2011 och deltävling nr 1 på RottnenTävlingen hölls lördagen den 18 juni i ett väder som var näst intill perfekt med svag vind, undantaget sista tävlingstimman då vinden ökade något. Någon enstaka regndroppe kom det också men det blev inte något av det befarade regnet, så sammanfattningsvis blev det en mycket bra dag på sjön.

Det var 12 team som kom till start och de flesta båtarna fiskade till sig gös i båten. Dock var en del av dessa under godkänt mått, vilket är 50 cm för att få vara med i inmätningen.

Av de 12 teamen var det till slut fyra som mätte in godkända gösar. De var:

1:a Team Oserigös          4 gösar med total längd 223 cm

2:a Team Tusse                2 gösar med total längd 128 cm

3:a Team Guppie             1 gös med längd 69 cm

4:a Team HFL                   1 gös med längd 61 cm

Pris till längsta gös gick till Team Guppi med sin gös på 69 cm. Det var också de som tog hand om priset för längsta gädda med en fisk på 62 cm. Nu ser vi fram mot deltävling nr 2 som är lördagen den 27 augusti.

Team Oserigös gjorde en stark tävling men deras resultat är absolut inte omöjligt att göra något åt inför jakten på totalsegern, alltså totalt efter de båda deltävlingarna. Även du som inte var med i denna första deltävling är mycket välkommen till nästa deltävling. Prisbordet är intressant, och utöver att träffas och umgås med likasinnade erbjuds ett fint fiske i den vackra sjön Rottnen.

Gösadraget 2011, resultat från deltävling nr 2 och sammanlagt

Deltävling nr 2 hölls lördagen den 27 augusti där vädret bjöd på uppehåll och måttligt vind som avtog under dagen. Denna andra deltävling samlade 11 team där i stort samtliga fick gös. Dock var några av dessa gösar under minimimåttet så slutsummeringen visade att 8 av de 11 teamen mätte in godkända gösar. Totalt fångades det 12 godkända gösar under dagen.

De tre team som placerade sig överst i deltävlingen var:

1:a Team Guppie med 3 gösar som mätte 171 cm

2:a Team Nomis med 2 gösar som mätte 124 cm

3:a Team Oserigös med 2 gösar som mätte 106 cm

Längsta gös tog Team Guppie med en fisk på 68 cm medan priset för längsta gädda delades mellan Guppie och Team Hovesta med en fisk som mätte 65 cm.

Gösadraget 2011 består av två deltävlingar vilka nu kunde summeras. Segrare i första deltävlingen var Team Oserigös från Hovmantorp med besättningen Tobias Nilsson och Henrik Fagerberg. De tog då en stor ledning med sina 223 cm vilket visade sig vara ointaglig då de nu plussade på med ytterligare 106 cm. De stod som slutsegrare med totalt 329 cm och kunde därmed lägga beslag på den totala prispotten samt ett ekolod. Dessutom får de under det kommande året förvalta vandringpokalen där de nu har en inteckning.

Noteras ska att förra årets totalsegrare som var Team Guppie kom tvåa detta året. Bör tolkas som att allt i fiske inte alltid är tur, utan också en massa skicklighet. Därmed kan vi avsluta Gösadraget 2011 och vi tackar alla deltagare samt våra sponsorer som gör den här typen av aktivitet möjlig.