Gösadraget 2012

av | aug 28, 2012

Gösadraget 2012, resultat från deltävling nr 2 och sammanlagt

Deltävling nr 2 hölls lördagen den 25 augusti där vädrets makter återigen var med oss med obetydlig vind och stundtals en flödande sol. Det lugna och fina vädret gynnade väl inte direkt fiskelyckan, men totalt så mättes det in 10 godkända gösar. Tävlingen samlade 13 team där 6 av dessa fick godkända gösar, medan de flesta av de övriga teamen också hade gös i båten men då under de 50 cm som är minimimåttet.De tre team som placerade sig överst i deltävlingen var:1:a Team Ingelstad SFK med 3 gösar som mätte 173 cm2:a Team Tusse med 2 gösar som mätte 122 cm

3:a Team LPW med 2 gösar som mätte 102 cm

Längsta gös tog Team Tusse med en fisk på 70 cm medan priset för längsta gädda togs av

Team Nomis med en fisk på 84 cm. Team Snabb & Slö tog den största abborren som mätte 30 cm. Gösadraget 2012 består av två deltävlingar vilka nu kunde summeras. Segrare i första deltävlingen var Team Tusse från Växjö med en besättning som består av junioren Isaac Tusek, pappan Zlatko och Tore Isaksson. De tog då ledning med sina 187 cm vilket de i deltävling nr 2 nu plussade på med ytterligare 122 cm. De stod som slutsegrare med totalt 309 cm och kunde därmed lägga beslag på den totala prispotten samt en VHF-radio. Dessutom får de under det kommande året förvalta vandringpokalen där de nu har sin första inteckning. Bland de nya teamen som deltog i år så var Team Ingelstad SFK den framgångsrikaste som i den andra deltävlingen hade en bra dag på sjön som räckte till en total andra plats i årets Gösadrag.

Därmed kan vi avsluta Gösadraget 2012 och vi tackar alla deltagare samt våra sponsorer som gör den här typen av aktivitet möjlig. Vi har börjat att titta på vilka förutsättningar som Gösadraget 2013 ska ha, så håll ögonen på vår hemsida där vi kommer att informera när vår planering är klar.