Gösadraget 2014

av | sep 4, 2014

Så hölls då den andra deltävlingen i årets Gösadrag lördagen den 30 augusti.
Väderrapporten var till en början lite osäker med ökande vind och lite nederbörd, men inte blev det så inte. Vi fick istället en dag med perfekt väder, lagom med vind och inget regn.

Det kom 15 team till start vilket vi känner oss mycket nöjda med. Liksom i den första deltävlingen tillåts både trolling och vertikalmetoderna. Varje team mäter in sin längsta gös.
Även abborre och gädda kan mätas in, vilket inte blev aktuellt i denna tävling. Minimimått är 30 resp 70 cm och några sådana exemplar togs inte.
Nämnas ska att några av teamen hade en hel del gös i båten i jakten på det största exemplaret. Här kan som exempel nämnas att Team Oserigös med trollingmetoden hade fullt upp att göra.

Denna gången togs de tre längsta gösarna på vertikalmetoden. Övriga inmätta gösar togs på både trolling och vertikal. Nedan kan du se den kompletta resultatlistan.
Att gösen kan vara en vildsint rackare det vet vi ju. Niklas i Team Nomis hade olyckan att få en trekrok i fingret när en av deras gösar skulle krokas av. Den fadäsen medförde en resa till vårdcentralen för ett litet ingrepp av farbror doktorn.

De båda deltävlingarnas resultat läggs samman för att kora den slutliga segraren 2014.
Vinnare detta året blev Zlatko Tusek som i denna tävlingen hade sonen Isaac med, och då heter de Team Tusse.  Med denna seger lade de beslag på ytterligare en inteckning i vandringspokalen.
Deras sammanlagda resultat blev 142 cm, då deras två inmätta gösar har varit vardera 71 cm långa.

SFK Spinn’s Gösadraget 2014

Lördagen den 14 juni avgjordes deltävling nr 1. Vädret var ok med undantag för en något för kraftig vind. Nytt för årets upplaga av Gösadraget är att det i en och samma tävling är tillåtet att utöva både trolling -och vertikalfiske. Det var just denna dag en fördel att den valmöjligheten fanns med anledning av den friska vinden, vilket gör vertikalfisket lite svårare.

Till start kom 13 team/båtar vilket var lite mindre än förväntat. Kan möjligen vädret ha varit en anledning som avskräckte något team att komma till start?

Nytt för denna tävling var också att endast den längsta gösen mättes in. Av de totalt 13 team som startade tog 11 team gös som mättes in, alltså över 50 cm som är minmåttet.

De team som kom etta och tvåa tog sina fiskar på trolling, medan de som placerade sig som trea och fyra fiskade vertikal.
Priser delades även ut till största gädda och abborre, vilka också togs på trolling.

Nedan ser du den kompletta resultatlistan. Regeln är sådan att vid lika antal centimeter avgör lottning, vilket fick tillämpas för att få fram placeringarna ett respektive tre.

Deltävling nr två har vi lördagen den 30 augusti och det är vår förhoppning att vi ses då på Rottnens vatten. Även du som inte var med i denna första deltävling är mycket välkommen att fajtas om placeringar och priserna på prisbordet.

Resultat Gösadraget 2014, deltävling 1

Resultat Gösadraget 2014, deltävling 2