Klubb – & Kommunmästerskap 2021

av | okt 21, 2021

Klubbmästerskap i flugfiske

Söndagen den 12 september stod slaget om att kora klubbens mästare i flugfiske. Mästerskapet skulle i vanlig ordning avgöras vid vårt klubbvatten Sandbäcksdammarna. Dagen bjöd pä ett väder modell sämre med regn i varierande mängd, så det var endast det absolut översta skicktet av flugfiskare i klubben som trotsade detta dåliga väder. Till start kom det fyra flugfiskare som trots sin duglighet kammade noll vad det gäller fångade regnbågar. Visst hade man haft lite fiskkontakt men inte i den utsträckning att det var någon som fastnade på flugan.

Detta innebar att inte någon av de fyra nedan nämnda flugfiskarna placerade sig och därmed står klubben utan klubbmästare i flugfiske till nästa års tävling.

De tappra tävlande var Börje och Kenny Kjellsson, Roland Hermansson och Christian Leinerud.

Klubbmästerskap i vertikal/trolling

Årets tävling hölls söndagen den 5 september i ett otroligt fint väder – mycket sol och minimalt med vind på sjön Rottnen. Åtta deltagare kom till start där man innan start anmäler vilken av metoderna vertikal eller trolling som resp deltagare ska använda sig av. Till tävlingen anmäldes en vertikal och sju trollare där två spön tillåts per fiskare.

När man åter träffades efter fyra timmars fiske visade det sig att trollingfiskarna haft en svår dag på sjön, medan vertikalmetoden visade sig vara den mest dugliga just denna dag.

Resultat:

1 – Tore Isaksson – 273

2 – Torbjörn Andersson – 110

3 – Stefan Söderberg – 70

4 – Roland Hermansson – 51

Utan fisk att mäta in blev det för Christer Fredh Andersson, Patrik Willhelmsson, Guy Gerard och Janne Ingemansson

 

Kommunmästerskap i mete

Detta året var det Lessebo som arrangerade kommunmästerskapet i mete. Det hela avgjordes lördagen den 29 maj vid Badsjön i Skruv. Vi som hejar på Spinn-gänget kunde konstatera att i år så blev Lessebo-pojkarna för svåra…..med råge. De tog en klar seger vilket baseras på de tre högsta vikterna för respektive förening. Lessebo lyckades med bedriften att väga in 7960 gram och för Spinn blev det 5620 gram.

Resultat:

1 – Gunnar Engdahl, Lessebo SFK – 3380 gram

2 – Thomas Carlsson, Lessebo SFK – 2360 gram

3 – Roland Hermansson, SFK Spinn – 2300 gram

4 – Björn Nordgren, Lessebo SFK – 2220 gram

5 – Inge Svensson, Lessebo SFK – 1940 gram

6 – Kjell Engström, SFK Spinn – 1800 gram

7 – Torbjörn Andersson, SFK Spinn – 1520 gram

8 – Jan Pilkvist, Lessebo SFK – 1460 gram

9 – Ulf Pettersson, Lessebo SFK – 1440 gram

10 – Stefan Söderberg, SFK Spinn – 520 gram

Klubbmästerskap i mete

Årets KM i mete avgjordes lördagen den 22 maj vid strandpromenaden i Hovmantorp, som ligger vid Rottenens norra strand. Större delen av tävlingstiden visade solen sig men någon enstaka liten regnskur kom det också. Det kom fem startande till tävlingen och glädjande nog så hade nu vattentemperaturen ökat så att även braxen anlänt för den kommande leken.

1 – Tobias Nilsson                9150 gram

2 – Torbjörn Andersson      5680 gram

3 – Chrster Fred                   4990 gram

4 – Roland Hermansson     2330 gram

5 – Stefan Söderberg          2040 gram

Avslutningsvis ett stort GRATTIS till Tobias och den överlägsna segern!!!!

Klubbmästerskap i angel/ismete

Lördagen den 13 februari i ett kallt men soligt väder kunde då äntligen ett klubbmästerskap i angel/ismete avgöras. Tävlingsarenan var på Kalv som är en vik av sjön Rottnen. Sju sugna fiskare stod på startlinjen när det hela drog igång. När tävlingen var till ända visade det sig att samtliga deltagare hade fått fisk, men i olika mängd. Under tiden som fisket pågick fixades det med mat vid brasan i alla dess former såsom soppa, grillkorv och fläsk.

När invägningen var klar stod Kjell Engström som vinnare och därmed också Klubbmästare 2021 — GRATTIS!

Resultat:

1 – Kjell Engström — 7680 gr

2 – Tobias Nilsson — 3620 gr

3 – Bengt Salven — 3300 gr

4 – Roland Hermansson — 2150 gr

5 – Torbjörn Andersson — 2050 gr

6 – Stefan Söderberg — 1630 gr

7 – Elias Henriksson — 1380 gr