Klubbafton med Cityfiske – april 2022

av | apr 21, 2022

Denna kväll hade vi bjudit in Johan hos Cityfiske att komma till oss, och presentera nyheter och fisketekniker när det gäller gös -och abborrfisket. Intresset var stort så klubbstugan fylldes till sista plats,

Det är framförallt abborrfisket som väcker mycket intresse nu, och då följer naturligtvis också en utveckling av produkter och tillämpning i dess spår. Numera är utbudet av beten, krokar i olika utförande och då med eller utan tyngd, ja möjligheterna till lösningar är otaliga kan man säga. Johan förklarade och visade också på olika typer av spö och deras lämligaste användningsområden.

Gösfisket fick också en stund av kvällen. Det som är på gång att utvecklas där är spinnfisket med jigg. Då fiskar vi efter gös som befinner sig bottennära men i takt med att vattentemperaturen stiger så hittar vi den mer pelagiskt över större djup. Detta är ett fiske som är på gång att få fler och fler utövare, ett hugg av en 2 – 3 kg gös ger garanterat en himla go känsla med mycket spöböj. Johan visade lämpliga utrustningsalternativ även för detta fisket.

Som avslutning på kvällen så blev det en fika och så ett lotteri. Det var ett lotteri som var gratis och där samtliga deltagare fick en lott vardera. Vinsterna var allt det material som Johan hade med sig och visade….. dock inte hans egen utrustning. Att få till det här lotteriet gjordes möjligt tack vare att vi fick stor hjälp av Cityfiske och deras leverantörer med fördelaktiga villkor. Upplägget för lotteriet var att alla skulle få välja en vinst, och då i den ordning som deras lott drogs. Då det fanns ett komplett set med haspelrulle och spö för abborrfiske och ett set med multirulle med spö för gösfiske, så var de två vinsterna naturligtvis de mest eftertracktade. Som nummer ett drogs Håkan Henriksson som tjoade till och tog utrustningen för abborre. Nu blir han giftig på tävlingen Abborraspinnet i augusti kan man tro. Andra lotten som drogs fick Roland Hermansson att tjoa till. Han är numera ägare till ett mycket fin utrustning som bland annat lämpar sig mycket bra för jiggfiske efter gös.

Som avslutning vill vi från SFK Spinn tacka Johan och Cityfiske, samt de leverantörer som Johan ordnat support från när det gäller materialet som förevisades.