Medlemsträff med flugfiskeprat

av | jan 1, 2023

 

Måndagen den 27 mars var vi ca 20 medlemmar som träffades i klubbstugan för att lyssna på Joel. Det var ett arrangemang där Cityfiske hjälpt oss med att skapa kontakten med honom. Han representerar företaget A Jensen som i huvudsak har sortiment inom området flugfiske. Utöver att ”kränga” alla dessa grejor fiskar Joel mycket och gärna, och då framförallt havsöring.

Ämnet för kvällen var flugfiske och då både i teori såsom i demo av en massa utrustning. Joel hade väskorna fullproppade med allt från spön, rullar och fluglinor till flugor och bindmaterial. Där fanns även ett sortiment med spön för spinn -och haspelfiske som väckte intresse hos flera av deltagarna.

Bland deltagarna fanns det de som fiskat fluga i långeliga tider, men där fanns också de som står på tröskeln till att börja med flugfisket. Här har vi vårt klubbvatten Sandbäcksdammarna in på knutarna, vilket underlättar när man nu ska påbörja denna nya resa. Vid träffen nämnde Joel även en del om flugfisket efter abborre, gös och gädda, som finns i alla vatten i vår närhet. Här visade Joel på ett antal fina skapelse som han binder för just detta fisket.

Under kvällen bjöds det på en fika och möjlighet till att skapa nya bekantskaper med likasinnande.

//Tore Isaksson