Pimpelfiske, teknik och utrustning – jan 2020

av | jan 15, 2020

Onsdagen den 15 januari intog ett gäng på ca 10 personer klubbstugan för att lära mer om pimpelfiske. Mannen bakom katedern var ingen mindre än vår medlem och eminente pimpelfiskare Ola Severinsson. Han kan ståta med att ha blivit både distriktsmästare liksom smålandsmästare vid pimpelfiske från is.

Ola försåg oss med detaljerad information hur en tävling är upplagd och vilka regler som gäller. Med sig hade han också sin utrustning, vilken omfattar ett tiotal färdigtacklade spö, blänke och en himla massa trekrok i olika storlekar. Dessa krokar var smakfullt dekorerade med lite färgmassa i olika sammansättningar, allt för att abborren ska luras till napp. Ola har också en egentillverkad skrylla, det är den man sitter på och förvarar sin utrustning och fisk i. Den innehöll allt vad som kan tänkas behövas vid ett tävlingstillfälle, och där varje pryl har sin bestämda plats för att vara lätt åtkomlig – man kan säga att allt var ordning och reda i Ola’s skrylla.

Det vi saknade var att han inte alls pratade om fikat som är så viktigt vid allt fiske. Det menade Ola att det tar man inte förrän efter tävlingen när man väntar på att bli uppropad som segrare, då det inte finns tid för att fika under tävlingens gång.

Vi tackar Ola för att han kom till oss och så håller vi tummarna för att han får lite vinter och därmed is på sjön så att han kan utföra det fiske som han gillar allra mest – pimpelfiske från is!