Abborraspinnet 2023

av | aug 25, 2023

Årets tävling avgjordes söndagen den 13 augusti i ett fint sommarväder med en måttlig vind. Sägas ska att under en period innan tävlingen hade vi besök av ett riktigt oväder vid namn ”Hans”. Där hade vi lyckan med oss som arrangör att vi slapp hantera det ovädret med kraftigt regn och blåst.

Tävlingen hade 26 team på startlinjen, vilket var tre fler än föregående år. Vi börjar nu närma oss det antal startande team som är max för att det ska fungera bra i hamnen med båtplatser i väntan på start och inmätning. En summering visar på att årets fångst har en fortsatt positiv utveckling när det gäller snittstorleken på Rottnens abborrar. Årets vinnande team mätte in totalt 179 cm på sina fem längsta abborrar. Motsvarande för 2022 var 170 cm. Låt oss hoppas på att detta är en trend med ett bestånd av abborre som är i stigande storlek på individnivå.

Vi hade även i år en mycket bra dialog med våra sponsorer, vilket innebar att prisbordet var välfyllt till de pristagare som skulle få möjlighet till en vinstutdelning. Till det ska läggas en tavla som det team erhåller som tagit tävlingens längsta abborre. Tavlan är målad och skänkt av den lokale konstnären Stig Karlsson. De tre team som placerat sig topp tre erhöll kontanter samt produkter som våra sponsorer hjälpt oss med. Nytt för i år är att vi med hjälp av en ny sponsor fått till ett riktigt fint vandringspris. Även här kan vi tala om en konstnär, han som hållit i svetsen för att få till det är den lokala förmågan Dennis Svangren som förärat Abborraspinnet med detta fina och unika vandringspris.

Årets vinnare blev team Mudbloods med Oskar Fröding och Johannes Saari vilka kommer från Vetlanda. De här grabbarna har varit med tidigare i tävlingen och haft bra placeringar så de kan det här med abborrfiske. Deras resultat blev 179 cm och för det erhöll de utöver kontanter ett mycket fint haspelset som Cityfiske/Daiwa sponsrat oss med. Dessutom blev vinsten en varukasse från Ica Hovmantorp samt jiggar från SwingBaits och jiggskallar från TWK. De kommer också att under det närmast året få förmånen att på hemmaplan beskåda det nya vandringpriset.

Tvåa blev team Perch från Hovmantorp. Liksom tidigare är det Johan Hansen-Fure och Fredrik Jansson som fiskar i det teamet. De fick ”på nöten” med endast en cm, samlade alltså in hela 178 cm på sina fem längsta borrar. Det här teamet håller till i tätklungan på tävling efter tävling, 2022 var det de som vann. De blev inte heller lottlösa – kontanter, allväderställ från Pinewood, spöhållare från LMP, kemprodukter från Diversey, jiggar från SwingBaits, jiggskallar från TWK samt kaffe från Löfbergs.

Tredje plats tog team Tusenbröder 2 hand om. De lyckades få ihop 174 cm och det var endast två cm fler än det team som placerade sig på 4:e plats. Tusenbröder 2 kommer från Växjö och rattas av Sebastian Öberg och Eric Carlsson. Även här blev det en lite kontant peng från vinstbordet men också en box med bra grejor från Makita, exklusiv håv från Cityfiske/CWC, jiggar från SwingBaits samt kaffe från Löfbergs.

Tävlingens längsta abborre togs av team Zander Brothers från Forserum. Grabbarna Alexander Johansson och Glenn Juthe Svensson lyckades håva en fin fisk på 44 cm. Detta är så här långt den längsta abborren som tagits i tävlingen.

Den kompletta resultatlistan finner du här nedan, och den kompletta deltagarlistan med namnen på besättningen finns att beskåda under fliken ”Abborraspinnet 2023” här på hemsidan.

SFK Spinn vill än en gång tacka alla de personer, föreningar och företag som stöder oss i vårt arbete med att ha en attraktiv fiskeklubb, där bland annat att arrangera tävlingarna Abborraspinnet och Gösadraget ingår.

Under eftermiddagen fanns Hovmantorps Folkets Hus på plats med försäljning av fika och korv. Då anslöt även en del intresserade besökare till Oxnabbens Båthamn för att beskåda prisutdelningen.

Det smakar bra när utvecklingen är positiv, så visst vill vi tro på ett nytt Abborraspinnet 2024. Men då gäller det att alla ni team som är intresserade att vara med anmäler er i god tid.

SFK Spinn//Tore Isaksson

Slutresultat Abborraspinnet 2023