SFK Spinn’s tävling Stor fisk 2021 från sjön Rottnen eller Kalv

av | okt 20, 2021

Tisdagen den 14 sept hade Roland Hermansson ett trevligt fiske på Rottnen. Han metade då med sil vid en av de många vasarna som finns i sjön. Fångsten blev ett antal fina abborrar där den största mätte hela 42 cm.

 

I samband med tävlingen som gällde klubbmästerskapet i vertikal/trolling den 5/9, tog Tore Isaksson denna gös på 69 cm vid vertikalfiske.

 

Torsdagen den 11 augusti var Tore Isaksson på Rottnen och trollade tillsammans med barnbarnet Simon. Efter att man tagit en liten gädda och en gös högg då denna gädda. Den bjöd upp till en riktig fight och på mätmattan visade den en längd på 90 cm. Det är Simon som fick äran att ståta med fisken.

 

 

Niklas Isaksson trollade på Rottnen onsdagen den 28 juli och fick då denna fina abborre på 40 cm. Nämnas ska att när fisken närmade sig båten visade det sig att en gädda på ca 60 cm också hade huggit på Nils Mastern. Gäddan satt i de två främre trekrokarna medan abborren var krokad i munnen med trekroken som sitter längst bak på wobblern. En mycket speciell händelse kan man säga.

 

 

Lördagen den 17 juli spinnfiskade Kjell Engström på Rottnen. Då blev bland annat denna abbore på 35 cm en del av fångsten.

 

 

Kjell Engström hade den 6 juli ett lyckat göspass på Rottnen. Det blev då bland annat en gös på 69 cm tagen med vertikalmetoden.

 

 

Tobias Nilsson tog vid trolling den 5 juli denna abborre på 35 cm i Rottnen.

 

 

Chrille Fransson trollade på Rottnen lördagen den 3 juli och då högg denna fina gös. Den mättes till 68 cm.

 

 

Janne Ingemansson var på Rottnen den 10 juni och trollade, och då högg bland annat denna gösen som mättes till 60 cm.

 

 

Så har då knappt det nya fiskeåret börjat och Kjell Engström tar direkt täten i kampen om största gädda. Denna madamen togs i samband med klubbmästerskapet den 13 februari på ismete på Kalv. Hon mättes till 85 cm i åsyna vittne av Bengt Salven.