SFK Spinn’s tävling Stor fisk 2023 från övriga vatten.

av | sep 23, 2023

Söndagen den 8 oktober var Olle Lindberg på Åsnen för att ta en dust med sjöns gösar. Han använde sig av metoden pelagiskt spinnfiske och det var lyckosamt. Det blev en fin fisk i mycker fin kondition på 89 cm och hela 7520 gr. Grattis Olle, det blir inte enkelt att slå den fisken!!!

När övriga klubbmedlemmar åkte hem från klubbträffen lördag em, stannade tre man kvar för att fiska även under söndagen. Det visade sig vara ett lyckokast för Dan Cederström, då han vid förmiddagens fiske lyckade kroka en abborre som hade en längd på 50 cm och med vikten 2050 gram. Det blev inte någon bild med fisken på mätbrädan, men Mattias ”Tisse” Ekelund var vittne till fångsten och garanterar fiskens längd.

 

Fredagen den 22 september var Daniel Parsland tillsammans med några övriga klubbmedlemmar i Kalmarsund för att fiska abborre under fredag och lördag. Daniel hade inte någon större tro på vad han skulle lyckas med…han trodde för egen del på två bomdagar….. Men tänk så fel han hade, sent på eftermiddagen tog han en fin abborre på 49 cm med vikten 2030 gram.

 

Söndagen den 17 sept var Mattias ”Tisse” Ekelund i Kalmarsund för att fiska abborre. Det blev en bra dag med flera fina borrar i båten där den största mätte 48 cm och med den imponerande vikten på 2025 gram.

 

Magnus Karlsson var på Helgasjön lördagen den 5 augusti och då med abborre i sikte. Men plötsligt så fick abborrgrejorna bekänna färg, en gäddmadam på hela 101 cm blev en ordentlig bonusfångst.

 

Zlatko Tusek var söndagen den 30 juli och spanade efter gös på en sjö i länet. Så plötsligt fanns det efterlängtade ekot där, vilket visade sig vara en fin gös på 75 cm som högg på jiggen som presenterades.

Måndagen den 19 juni var Niklas och Tore Isaksson i Kalmarsund. Det var mycket letande efter huggvillig abborre, men vid dagens slut kunde vi som längsta fisk summera varsin på 46 cm. Med andra ord så är det just nu delad ledning för far och son i tävlingen.

 

Måndagen den 5 juni var Daniel Parsland och Patrik Wilhelmson i Sundet för att försöka hitta abborren. Det var sol och ingen vind så fisket var väldigt segt men tillslut lyckades Daniel få upp en Abborre som var 42cm och vägde 1190gram.