Störfiske i Danmark – maj 2022

av | maj 21, 2022

Vi lämnade Hovet efter lunch för att fyra timmar senare rulla in vid resans mål, precis innan kl 17. Där var guiden Ivan och väntade otåligt på oss, och tyckte nog att vi var ett par timmar sena, då eftermiddags och kvällsfisket normalt är bäst. Med andra ord så hade vi där bränt ett par bra och viktiga fisketimmar. Sagt och gjort så drog Ivan igång riggningen av spön och agn. Vi skulle fiska med boiles och pellets i kombination.

Redan under tiden som Ivan riggade spö nr två så har vi fisk på första spöt. Bestämt var att vi skulle ta huggen i åldersordning, så vår ålderman och tillika ordförande skulle ta första hugget. Pelle fick samtidigt också göra de obligatoriska nybörjarfelen, och vi andra kunde titta på och lära. Efter hand fick vi kläm på de flesta detaljerna från att agna till kast och drillning.

Vi började stilla med en 15 kg vitstör, brutal kraft trots mycket kraftig utrustning. Ambitionen var att vi tillsammans skulle landa en fisk, men resan slutade med 20 drillade fiskar där 11 av dem kom upp. Dessutom hade vi ytterligare ett gäng påslag som vi inte lyckades kroka. Således fullt upp!!

Dammen som vi fiskade i var ungefär som Stora Sandbäcksdammen. Två sorters stör var inplanterade, vitstör och belugastör. Där finns ca 120 individer med en topp på nästan 70 kg att fajtas med.

Patrik fick äran att fånga den största som var en belugastör på 46 kg!!! Utöver denna fantastiska fisk fick vi ett par på ca 35 kg som toppfiskar. Vår guide Ivan hade gjort ett kanonjobb och mäskat åt oss i ett par dagar, och det är absolut nyckeln till framgång. Andra gäng som fiskade där i samma damm kammade noll, så Ivan har vi mycket att tacka för. Fisket var långt över förväntan, bra guide, trevligt sällskap, gott grill och ett riktigt bra väder…allt detta tills vi skulle åka hem för då kom nämligen regnet. Vi var överens om att detta gör vi gärna igen!

De nöjda fiskarna var Pelle, Stefan, Patrik och Niklas