STRÖMHULTS SPORTFISKE – nov 2017

av | nov 22, 2017

Inom klubben har vi jobbat på att försöka få till en aktivitet där vi flugfiskar i någon form av strömmande vatten. Det är inte så enkelt att få till någon plats på dessa anläggningar, då de är mycket populära och därmed mycket bokade. Men så dök då möjligheten att komma till hos Strömhults Sportfiske, vilket vi tackade ja till. Det är ett begränsat antal deltagare, max 12 personer, och de som nu fick möjligheten att haka på var de som hört av sig utifrån vår skrivelse i aktivitetskalendern, där vi aviserat att vi jobbar på att få till denna typen av medlemsaktivitet.

Kl 04.00 gick färden och redan i Alvesta mötte vi denna vintersäsongs första snö…..huameja vad det snöade……och så skulle vi flugfiska!?!? Men fram kom vi och möttes av ett riktigt tomtelandskap, men va då…..en flugfiskare viker ju inte ner sig så för så lite.

Fisket var en aning trögt då vattentempen låg på endast 1,5 grader, vilket inte gör regnbågarna speciellt aktiva och bitvilliga. Summeringen av dagen säger 10 fångade regnbågar och en öring. Öringen var en jättefin fisk som vägde ca 3 kg. Den sattes tillbaka då det ska göras med all öring, då de är av en naturlig och stationär stam. Regnbågarna låg på mellan 2,5 – 3 kg, och var i mycket fin kondition.

Vid lunch serverades det en god bit mat, och det var då man också drog sina historier från förmiddagens fiske.

Sammanfattningsvis blev det en bra dag trots vinterns tidiga ankomst….som kom just denna dagen!